Sivut

torstai 23. heinäkuuta 2015

Tuleva sienikoira?

Kiitos Suomen kauniin kesä sään saimme unohtaa ne valokuvat. Ehkä sitten jonain toisena kauniina päivänä..


Mutta tokoiltiin tässä illasta silti. Päätin ennen treenejä,että tänään tehdään ruutua,ohjattua noutoa ja tunnaria. Ohjattu nouto meni hienosti sekä oikealle että vasemmalle (jossa meillä muuten käskyt  HANNU ja KERTTU,luovaa eikö;) ). Tunnari sujui alkuun hyvin,mutta kun muita kapuloita vähän hajusti sitten nakeilla unohtui se oman tuonti ja kaikkia kapuloita paitsi omaa oli kiva maistella! Tätä siis ehkä treenattava vielä kotona:P
Ruudussa alkuun oli vähän lähtö ongelmaa,mutta sitten se alkoi sujumaan taas. Muusa hienosti etsii ruudun alkuun kun pyydän sitä ns.valmistautumaan "missä ruutu" pyynnöllä. Ruutuun se saisi mennä vielä vauhdikkaammin.
Loppuun otettiin vielä pari luoksetuloa,jossa hienosti Muusa "luki ajatuksiani" ja ekalla kutsulla tuli vauhdilla kunnes teki itsenäisesti hienon pysähdyksen -_- Saako liikkurille sanoa kun se kysyy onko suullinen vai käsimerkki,että meillä ei ole kumpikaan vaan koira lukee ajatuksiani? Noh pyysin sen tulemaan sitten luokse asti ja tehtiin uudelleen ,jolloin sitten tehtiin kiva stoppi. Taas läpi ja vikaan toistoon stoppi ja maahan meno. Tuolle on yber tärkeetä tehä miljoona läpijuoksua ja väliin yksi tai kaksi stoppia tai muuten se tekee ne itsenäisesti:P Myöskin stopin vaikan vaihtelu on auttanut tässä,eli välillä käsken sen pysähtymään samantien kun lähtee ja välillä vaikka ihan minun edessäni.
Seurana oli taas Kati ja brassi Masa.

Paikalla istumisen treeni tuli alkuun kun kasailin ruutua ja muita juttuja ja Muusa oli käsketty istumaan paikalleen.


Olen nyt innostunut tuolle opettamaan kanttarellin tunnistusta. Tästä olen puhunut ja haaveillut semmosen neljä vuotta. Noh nyt on sieniä tullut muutamia kerättyä nimenomaa sitä varten (kiitos myös Suville!). Ollaan jo kosketeltu kanttarelli purkkia sekä tehty kahdella purkilla josta toinen on tyhjä. Saa nähdä ehditäänkö tälle syksyä tätä oppimaan niin että se tulosta tuottaisi metsän puolella,mutta ehkä ensi syksyksi? Hain tuossa taas pienen satsin tuoreita sieniä takapihan metsästä,jotta voidaan iltaruoka naksutella niillä:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti